keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Silkkimatto

JOULUKALENTERI 19/24

Mu matkani oli kolmeosane: kolme yät Tiberiakses, kolme yät Jordanias (joka yä eri hotellis) ja kolme yät Jerusalemis. Ko päästii Jerusalemii, matka olko olemaa loppupual. 

Yhten päivän käveltii mm. Itä-Jerusalemis, poikettii syämää välipallaa ja kuljettii arabie basaareitte ohitte. 
Värikäst meininkii. Mansikoit ja leivonnaisii.Basaarikissa. Oi ja voi! Minust mahdottoma kaunis matto. Mut oikeastas liianki kaunis esimerkiks vaik mee huushollii. Mää poikkesi pahhuuttani mattokauppaa ja heti iski silmäni tähe kauniisee silkkimattoo. Mää pyysi kauppiast näyttämää mattoo mul ja kysyi se hintaa. Kauppias avas mattorulla, levitti mato ja sano et se o häne kauppas kaikkei kalliimpi matto, maksaa 6000 dollarii. Sit hän kehu, et on se hyvä jos o hyvä maku. Tiä sit hänt. Ainaki kallis maku. Matto jäi tiätysti kauppaa. 

Ko mää oli nuari, mää en olis ilmatteekskaa hualinu itämaisii mattoi, kristallikruunui tai -lamppui enkä ruusukuvoisii astioit enkä verhoi. Ny mää tykkää niist kaikist!

16 kommenttia:

 1. Basaari! Ne ovat ihanan värikkäitä ja eksoottisia paikkoja, mutta niissä täytyy osata kaupankäynnin säännöt. Minä en voi ymmärtää sitä tinkimiskulttuuria, ei hermo riitä semmoiseen. Helpompi on asioida kaupassa, missä tuotteet ovat valmiiksi hinnoiteltu.

  Ja taas bongasit kissan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määkää en ol niit tinkijäihmisii. Toiset vissii oikee nauttii siit, tai ainaki basaareis se kuuluu asiaanki. En tiä mihe hintaa sen 6000 dollari arvose mato olis saanu tinkattuu. En edes harkinnu tinkaamist. Vaik hinta olis pudonnu pualee, emmää sitä siltikää ostaa olis voinu.

   Poista
 2. Basaarit on ihania, kun vain malttaa mielensä. Vaikea on mennä niin, ettei jotain mukaan lähtisi. Onneksi olen niin pihi etten kyllä herkästi sorru ja kun vielä olen huono tinkimään, niin eihän se kaupanteko onnistu ollenkaan.
  Mukavia joulunalus päiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks meil oli semmone ohjelma ja tavalls kiiru, ettei kerriitty paljo basaareis käymää. Mää en ol pihi, ole aika hyvä tekemää ostaksii, en paljoo edes harkitte.

   Poista
 3. Onneks naisella on oikeus muuttaa mieltään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amalia, onneks. Ja voi sit taas muuttaa miältäs takasinki. Ensti tykkäs, sit ei tykänny, sit taas tykkäs...

   Poista
 4. Todella kaunis matto! Ja huikea hinta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinta oli huikee, ehkä se olis pudonnu, mut ei nii paljoo, et olis kannattanu ruvet tinkaamaa.

   Poista
 5. Oih, tahtoisin tuonne basaariin kiertelemään. Vaikka tänään ei huvittanut edes Tampereen joulutoria katsastaa. Noh, ainakaan sulla ei olut kylmä eikä veto. Kissan taas löysit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siäl oli kyl kohtalaise lämmi, muttei yhtää liika lämmi. Ei mekkää siäl basaareis pahemmi kerriitty kiärtelemmää, ohi basaareitte vaa kuljettii oppaa johdol kiiruu vilkkaa.

   Poista
 6. Mä olen kolunnut noita basaareja niin että ihan kyllästyin. Olin miehen kameranjalan kantajana lukuisilla matkoilla ja ne kuvaukset kesti ja kesti...
  Joskus oltiin pääsiäisvaelluksellakin, tungoksessa oli suomalaisia, ruotsalaisia, italialaisia, joitakin aasialaisia ym. Mentiin asemalta asemalle.
  Nyt voisi taas mennäkin tuonne! Ehkä seuraavalla matkalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina, tunnet sit nua kujat ja ossaat siäl kulkee. Mää öksysi heti eikä mul ol mittää kokonaiskäsityst tost kaupunkiosast eikä koko Jerusalemist. Mut ehkä määki voisi siäl oppii kulkemaa, jos saisi joskus opetel.

   Poista
 7. Hyvä maku, kallis maku. Matto on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus hyvä o kallist muttei ehkä ain. Tommoset mattot o ihan taideteoksii.

   Poista
 8. Matto on todella kaunis ja varmaan suuritöinen. Olen viettänyt aikaa Lähi-Idässä ja tinkiminen meni ihan veriin. Täällä kotosuomessakin tingin joka paikassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mul tinkimine ei ol yhtää luantast enkä ol sitä koskaa opetellu. Mee matkaryhmäs yks ihmine osti Jordaniast kaunii piäne matto, jonka hän tinki 700 eurost pualee hintaa. Se oli varsinaine näytelmä. Josaki vaihees hän kova väännö jälkee lopetti tinkimise ja meni linja-autoo istumaa. Myyjä tuli peräs ja kysy, mitä hän maksaa.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!